03 august 2009

Forord til betraktinger rundt 2. Peters brev

I de følgende dagene vil jeg legge ut tekstbetraktninger som er skrevet for Siesta, Bibelleseringens leseplan for tenåringer. Publiseringene følger datoene og tekstene for denne uka. Mer info om Siesta finner du på www.bibelsiesta.no
Hvor mange ganger har du hørt noen lese eller tale fra 2. Peters brev? Ikke så mange, nei. Egentlig er det litt rart. For med alle de tankene, idéene og forestillingene vi støter på når det gjelder tro og livssyn i våre dager, har vi masse å hente i her. De første som leste brevet levde i en jungel av ulike folkeslag og kulturer, romerske guder, gresk filosfi og jødisk tradisjon. Derfor oppmuntre denne lille boka i Bibelen deg til å stole på at Gud har gitt deg det som skal til for å leve for ham. Peter ber hver av oss om å være nøye med det vi er med på og ta tak hvis liv og lære sklir fra hverandre.
Å møte åpenbare motstandere er en ærlig sak. Men når det er venner som havner på ville veier er det verre å si stopp, og verst av alt er det når noen bruker troen og menighetsfellesskapet som om det var en realityserie på TV. Det gir kirken et dårlig rykte og gjør det vanskelig å nå ut med evangeliet.
Fakta om 2. Peters brev:
Det er skrevet ca. 64 e. Kr. Forskerne har ikke funnet noen avgjørende grunner til å tro at det er skrevet av noen andre enn Peter. Brevet er ikke rettet til noen spesiell menighet, men er beregnet på alle kristne mennesker og menighetene der de finnes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar