30 mars 2011

Gudstjenesteenker og andre pårørende

Matteus 8,14-22

DDet er ikke mye vi vet om privatlivet til disiplene. Min oppfatning var at de ustanselig var på vandring med Jesus, alltid klare å lytte og lære. Det tok sin tid før dette avsnittet lot det gå opp for meg at f.eks Peter faktisk var gift. Vi vet ikke navnet eller noe annet om fruen, men hun må ha vært usedvanelig tapper som lot ham si opp jobben og gå med Jesus på heltid. En ekte Jesus-enke slik vi har fotball- og lakseenker i våre dager.

Eller var hun den første gudstjenesteenka? Ingen av oss lever uten å være knyttet til andre eller forpliktet på en eller annen måte. Selv om du skulle ha muligheten til å bryte med alt og alle, vil det være noen som savner deg. Vi har det på samme måte med andre. Før eller siden spør vi oss hvor det ble av dem, selv bøllene på barneskolen.

Å følge Jesus helhjertet er ikke en sak for dem som ikke liker å prioritere. Derfor er det viktig å avklare dette med deg selv og de som bryr seg om deg. Du får større frihet når de du elsker forstår hva Jesus betyr for deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar