30 august 2008

Guds kraft snur saken på hodet

Apg 26,19-32:
(Logos 3-2008, del 4:10)
Paulus sløser ikke med ordene når han beskriver hvordan han er kommet i denne situasjonen; Han har forkynt et budskap som setter ord på synd og framelsker en omvendelse som viser seg i gjerninger som matcher omvendelsen.

Sann, kristen omvendelse gir et inderlig ønske om å gjøre det rette for ikke å såre Guds hjerte. Den erstatter ikke loven vi har brutt med en annen lov. Hvis du tror meg på meg når jeg sier at dette toget går dit du vil, så går du på toget. Da har du hørt budskapet, trodd på det og vist det i handling. Hvis ordene du bruker ikke stemmer med det du faktisk gjør, er det handlingene som forteller omverden hva du egentlig tror.

Agrippa og Festus lytter ikke til Paulus som en som en typisk lutrygget forbryter i lenker. De er preget av autoriteten han taler med og rystes av tyngden i argumentene hans. Paulus stiller dem mer til ansvar enn han forsvarer seg selv. Etter rettsmøtet sitter påtalemyndighetene igjen med mindre grunn til å siktelse enn noen gang. Det er Guds kraft i evangeliet og Paulus' eget valg som sender ham til keiseren i Rom. Toget har gått.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar