24 juli 2005

Matt 25, 14-30 - Lammende prestasjonsangst

Andakt for 10. søndag e.pinse, tekstrekke I - www.bibel.no

Enkelte utfordringer kan bli i tøffeste laget. På TV kan du se folk gjøre hva som helst for å vinne penger, platekontrakt eller få bilde på forsiden av «Se og Hør». Noen få lykkes, mens de fleste forvinner skuffet i gråtkvalt tåke. Min favoritt er hentet fra bøkene om Mummitrollene. Der rømmer Mummipappa til skogs for å slippe å arve tantens formue. Han er så redd for å få pengesorger.

Sånn kan det ha vært med den tredje tjeneren også. Han var så redd for sjefen sin at han gravde ned mulighetene. Hadde han vært med i TV-serien Kandidaten, hadde han fått sparken allerede i første episode. Maken til manglende forretningstalent skal du lete lenge etter! Men får du først prestasjonsangst, kan den ødelegge selv når du vet at du har peiling. Det vet alle som har vært oppe til eksamen.

«It is better to have loved and lost, than never have loved at all.» Gud tok en real risiko da han sendte Jesus til oss. Det viste seg jo at ikke alle trodde på den investeringen. Men han gjennomførte likevel og vant evig liv til dem som tror tross alt.

Publisert av Bibelleseringen © 2005 Jan Roar Sekkelsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar