03 juli 2005

Matt 5,20-24 - Det kan bli for seint å si sorry

Matt 5:20-26 - www.bibelen.no

Verdensrekorden i stavsprang er vinduskarmen i tredje etasje. Skal du sette rekord i lengde må du hoppe nesten en buss på langs. Og hvem i all verden kan betale ned gjelda si innesperret i fengsel? Jesus bremser ikke når han beskriver hvor små sjanser vi har til å ordne opp med med himmel og helvete på egenhånd. Ingen vanlige dødlige kan klare det.

Det skal godt gjøres å komme gjennom en dag uten å såre noen eller å falle for en fristelse. Det skjer selv om du skjerper deg aldri så mye. Det meste er småting som ingen bryr seg om eller som er glemt på fem minutter. Men i regnskapet ditt blir absolutt alt notert, og djevelen kommer til å rope ut anklager mot deg for alt, om det er aldri så lite og ubetydelig.

Riktignok er det selvgode prester og brautende fariseere som får passet påskrevet i bibelteksten. Men har du gjeld, må den før eller siden betales. Det er der Jesus kommer inn og dekker oss. Da han døde på korset langfredag, gjorde han det som skulle til når det gjelder livet etter døden. Men før du kommer så langt, sier Jesus, skal du ikke vente med å si unnskyld eller kreve at andre sier det først. Ingen kan vite når det er være for seint å si sorry.

Publisert av Bibelleseringen © 2005 Jan Roar Sekkelsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar