17 juli 2005

Matt 7,15-20 - Får du applaus fra djevelen?

Matt 7:15-20 - www.bibelen.no

På en værhard kyststripe var det mange båter som gikk ned. Stadig vekk var det noen som trengte hjelp. Derfor dannet de som bodde der en forening for å drive en redningsstasjon og sørge for utrykning ut når det trengtes. Saken var bare disse hjelperne var omsorgsfulle og trygge mennesker, og mange stakk innom for være sammen med dem. Der spiste de sammen, drakk kaffe og pratet ut om stort og smått.

Etter noen år syntes mange at det var irriterende å bli forstyrret av redningsaksjoner med våte klær, slitne livreddere og skadde skibbrudne. De trommet sammen et årsmøte og vedtok at livredderne måtte finne seg et annet sted. Men etterhvert ble situasjonen akkurat den samme på det nye stedet. Så måtte basen flytte igjen, helt til kysten var så full av foreninger at redningsmennene måtte innover i landet. Dermed gikk liv tapt fordi hjelpen kom for seint.

Og hva har så dette med dårlig frukt og falske profeter å gjøre? Du kan mene det så godt du bare vil, men hvis du hindrer at hjelpen kommer fram, er du en dødstrussel. Et kor er ikke et kor lenger hvis de slutter å synge. Djevelen klapper i hendene når god stemning og koselige tradisjoner tar oppmerksomhet bort fra Jesus og det som saken virkelig gjelder. Ikke gi ham den gleden! Det må være et minstekrav at selv gamle vaner virker som de skal.

Publisert av Bibelleseringen © 2005 Jan Roar Sekkelsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar