02 februar 2006

1. Mos 6,1-22 - Backup og reformatering

Tekstbetraktning over 1. Mos. 6,1-22

Hos oss har ungene en datamaskin hvor de laster ned, installerer og styrer på, helst uten å lese instruksjoner og de spør bare unntaksvis om hjelp og råd. Til slutt er det ingenting som virker lenger. Da må vi først kopiere det bevaringsverdige og slette resten. Deretter kan vi bygge systemet opp på nytt igjen.
- Når iveren tar overhånd kan ting rett og slett ikke skje fort nok. Sånn har det vært helt siden Edens hage, der Adam og Eva ikke kunne styre seg. I menneskedøtrene så gudesønnene en skjønnhet de ikke kunne motstå og de tok dem de helst ville ha.


Noah gjorde derimot ting etter oppskriften. Han tok seg tid til å høre etter Guds stemme før han tok fatt i utfordringene. Derfor kunne Gud ta ham til side, mens resten av skaperverket måtte reformateres. I våre dager bombarderes vi med inntrykk, impulser og trender i et slikt tempo at vi ikke alltid kan skille lurt og ulurt. Før i tiden sov de på saken hvis det var snakk om en viktig avgjørelse. En stund i bønn, en titt i Guds Ord og en natts søvn kan spare både oss og Gud mange sorger.

Publisert av Bibelleseringen i Logos © Jan Roar Sekkelsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar