01 september 2008

Tell velsignelsene Gud gir deg, spesielt når det er vanskelig å få øye på dem

Apg 27,1-13
(Logos 3-2008, del 6:10)
Å ikke se skogen for bare trær ikke uvanlig, men absolutt dumt. Men like galt blir det hvis du ikke oppdager stien og småfuglene fordi skogen er så stor og skremmende. Selv om Paulus har tapt slaget om friheten til å velge tid og sted selv, ser vi at Gud ikke på noen måte har forlatt ham. Vel er han romernes fange, han er truet på livet av jødene og opplever at «en annen binder beltet rundt deg og fører deg dit du ikke vil» (Joh. 21,18), men likevel dekker Herren bordet for ham. Den romerske offiseren som skal vokte fangen på en lang og strabasiøs ferd er mer enn bare snill og lar Paulus både besøke venner og få hjelp av dem.

Inn i dette bildet kommer også Aristarkos fra Tessalonika. Den eneste måten han kan ha kommet med på ferden var ved å knytte seg til Paulus som tjener for ham, og at den romerske offiseren aksepterte det også.

Herren sørger for sine. Jeg er sikker på at Paulus noterte seg disse lyspunktene i en ellers dyster tilværelse og takket Gud for dem. Skulle evangeliet føre deg opp i vanskeligheter, finner du sikkert muligheter til å gjøre det samme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar