27 mai 2005

Job 16 - Med slike venner, hvem trenger fiender?

Tekstbetraktning over Job 16

Det er ikke noe problem å sørge for sin egen undergang. Derimot er det vanskeligere å løfte seg selv om man skulle havne på dypt vann. Det er da man er avhengig av hjelp utenfra, som har føttene plantet på trygg grunn. Men isteden for å bidra med hjelp, fortsetter de såkalte vennene å trykke Job ned. De blir så opptatt av å være Guds advokater i møte med Jobs problematiske spørsmål at de heller kritiserer spørsmålene enn å være med å lete etter svarene.

Men Gud trenger ingen advokat. Vi kan trygt overlate til ham å føre sin egen sak. Derimot er det mange som trenger vår hjelp til å se sannheten i øynene når den er annerledes enn vi håper og forventer. For hvis vi som tror og kjenner Gud ikke får med oss at Han gjør noe nytt, hvordan skal da en verden som ikke tror, kunne se og skjønne noe som helst?

Vennenes problem er at de ikke kan gi Job rett i at Gud i hans tilfelle har akseptert mer lidelse enn vanlig for en stund. Jobs problem er at han har tatt sin velstand for gitt, og hvilt for mye på laurbærene. Men på bunnen av fortvilelsen kjenner han en trygghet om at ikke engang døden kan ta fra ham troen.

Publisert av Bibelleserringen © Jan Roar Sekkelsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar