24 august 2004

Apg 19,11-20 - Har du noe å brenne?

Andakt over Apg 19,11-20 - www.bibel.no

I dette avsnittet viser Efesus sitt sanne jeg. Byen var et knutepunkt i romernes verden og forsynte seg fritt av alt som kom til den over hav og land, materielle ting så vel som åndelige strømninger. Understøttet av religionsblanding og overtro ble djevelutdrivelser helt vanlig. Særlig mente man at sinnslidelser var forårsaket av onde ånder. Og resepten var enkel. Kunne man navnet på en sterkere makt enn den som hadde besatt den syke, kunne demonen drives ut.

Dermed blir Jesu' navn i første omgang bare enda en mulighet for kvakksalverne til å måle krefter med ting de ikke forsto rekkevidden av. Men så viser Gud oss at han i sin nåde bruker troen selv hos villfarne og overtroiske. Når så folket i et samfunn gjennomsyret av all slags overtro går mann av huse for å brenne sine amuletter, lykkebringere og bøker de hadde tjent grovt på har det skjedd noe dramatisk.

Mon tro om vi i våre moderne tider er bedre stilt enn efeserne. Trekker ikke vi også inn alternative løsninger for sikkerhets skyld? Visst handler Gud like overbevisende i våre dager. Så det på høy tid å sjekke i kottet, på mørkeloftet eller innerst i sjelen etter oppsamlet skrot og falskhet, og siden bære det til bålet. Du trenger bare Jesus.

Publisert av Bibelleseringen © 2004 Jan Roar Sekkelsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar