27 august 2004

Apg 20,1-16 - Hvor var du da Brå brakk staven?

Andakt over Apg 20,1-16, www.bibel.no

Politiet bruker både taktiske og tekniske etterforskere for å oppklare saker. Mens noen leter etter fingeravtrykk, går andre fra dør til dør for å kartlegge hvem som var hvor og når. Dette gjør de for å vite om noen kan ha sett noe mistenkelig og for å lage en tidslinje for hendelsene.

Når Lukas forteller om smått og stort gir han vitnesbyrdet flere bein å stå på. Enkelte hendelser er så utrolige at det nesten to tusen år seinere er lett å avfeie dem som oppspinn. Slik som med Eutykus. Det er ikke så rart at han sovnet når talen dro seg mot midnatt. Men å overleve et fall fra tredje etasje på den tiden? Kan Lukas ha frisket på med litt dramatikk?

I så fall ville han blitt korrigert på flekken av andre øyenvitner. Hendelsen festet seg sikkert like godt i hukommelsen til øyenvitnene dengang som da Oddvar Brå brakk staven i 1982. Alle nordmenn vet visstnok hva de gjorde den dagen. Det er hverdagsglimtene gjør Guds Ord troverdig; Navnene, stedene, reiseruter og -tider. De første som leste disse kapitlene kjente noen som kjente noen som hadde vært der eller de hadde reist samme veien selv. Kjedelig? Kankje det, men troen min ville ikke vært den samme uten.

Publisert av Bibelleseringen © 2004 Jan Roar Sekkelsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar