22 august 2004

Matt 21,28-31 - Det er viljen som gjør ord til handling

Tekstbetraktning til 12. s. e. pinse, tekstrekke II, www.bibel.no

Hos Gud henger tanke og handling nøye sammen. I Skapelsen begynner det med at det Gud sier i det ene øyeblikket, skjer i det neste. Men det er ikke alltid like opplagt at slikt spiller på lag. Det er ikke alltid samstemt mellom arkitekter og byggmestere .

I studietiden så jeg veldig opp til foreleserne som underviste oss. Hver dag brakte de kunnskap det lå mange generasjoners oppsamlet innsikt bak. Vi studenter satt med åpent sinn og tok til oss. Men samtidig kunne det bli sagt litt foraktelig om en pastor at "han har jo ikke annen utdannelse enn kjøkkenbenken hos mor."

Samtidig kunne pastorene på sin side fnyse foraktelig av skrivebordskunnskapen og peke på at verden ville gå i stå om man alltid skulle gjøre seg avhengig av det som var tenkt ut før. Da var da langt viktigere med en erfaren og kreativ hånd om hverdagen i menighetslivet. Slik kan mennesker vingle og krangle. Derfor er det godt at Gud stadig er der på underfullt vis og hjelper oss når vi faller for hovmot. Gang på gang skjer det, og hver gang er han der med en engels tålmodighet.

Publisert av Bibelleseringen © 2004 Jan Roar Sekkelsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar