26 august 2004

Apg 19,30-41 - Alle ting tjener til det gode for dem som elsker Gud

Andakt over Apg 19,30-41 - www.bibel.no

Dess flere kokker, jo mere søl. Og i dagens tekst bringer enda en berørt part sine ingredienser. Demetrius og resten av reiselivsnæringen mente at Paulus var en trussel mot pilgrimsbransjen i Efesus og dermed en trussel mot gudinnen Astarte og hennes ære. Både Paulus, disiplene og troen på Kristus måtte bort. Koste hva det koste ville.

Byskriveren var på sin side var redd for bråk. Jobben hans var å holde ro og administrativ orden i byen på vegne av Rom. Makthaverne der var ganske så romslige og så mellom fingrene med mye. Men ble det opprør og bråk var det han som måtte stå til regnskap for det. Han var sannsynligvis ikke mer begeistret for Paulus enn de andre, men oppstanden var en større trussel mot hans liv og inntekt.

I sitt blinde raseri mot det gode slår ondskapen alle veier og stikker ofte kjepper i hjulene på sine egne. Det er ikke flaks og tilfeldigheter som berger Paulus ut av knipen i Efesus, det er Guds gode ledelse og omsorg. Det var ikke nødvendig å gå til konfrontasjon, for med indre motsetninger og interessekonflikter falt trusselen for sitt eget grep. Dette skjer igjen og igjen. Vi trenger ikke flaks, for vi har englevakt.

Publisert av Bibelleseringen © 2004 Jan Roar Sekkelsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar