21 august 2004

Innledning til Apg 18-21 - I Paulus' fotspor

Da jeg før jul i fjor kjøpte meg en ny tidsplanlegger fulgte det med et lite hefte, «Minikurs i effektivitet». Her var det mange gode råd om hvordan man skulle få gjort mer og få bedre resultater av innsatsen. Tross alle prinsippene og ideene besto oppsummeringen av bare to punkter:
1. «Sett i gang»
2. «Fortsett til du er ferdig».
Paulus var derfor en mann langt forut for sin tid og på sin tredje og siste misjonsreise gjennom antikkens verden viser han dette til fulle. Hans sans for å etablere strategiske kontakter, blinke ut målgrupper, og tale rett til hjertene virker imponerende selv i dag. Han grep tak i mulighetene der de bød seg uten å kaste et blikk i bakspeilen. Men tross spontanitet og kreativitet var det «jøde først, så greker». Han hadde klare prioriteringer og arbeidet planmessig, men lot ikke kranglefantene stikke av med tid og krefter. Ville ikke jødene høre, gikk han videre til hedningene. Målrettet, men langt fra vrang og sær.

Troen har et mål for oss også på våre misjonsreiser gjennom livet. Moderne markedsstrateger har egentlig ikke noe nytt å fortelle oss. Det gjelder å «kjøpe den rette tid» som Paulus skriver til hebreerne. Så om du synes ting går tungt og trådt, løft hodet, søk Herren og se at Han kaller deg til å snu litt på flisa. Dermed kommer du videre med velsignelsen i din tjeneste.

Publisert av Bibelleseringen © 2004 Jan Roar Sekkelsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar