29 august 2004

Matt 12,33-37 - Hva har du hjertet?

Andakt til 13. s. e. pinse, tekstrekke II - www.bibel.no

Helt på tampen av forrige fotball-VM, overhørte jeg to velvoksne karer. De holdt ikke med samme lag, men lidenskapen hadde de felles. Fotballkunnskapen de hadde gikk utenpå både Arne Scheie og Drillo Olsen. Jeg grep meg selv i å lure på om sånne hadde et liv utenom fotball og TV?

Så fort er det å sette folk i bås. Hva vi sier og hvordan andre oppfatter det, skaper bildet andre har av oss. Du kan ikke kontrollere hva andre tror om deg, men du kan gjøre mye for å velge hva som former deg. En komedie på kino gjør verden morsommere, mens en nerveslitende psykothriller fyller deg med angst. Språk, meninger og sinnelag forteller hva vi bruker tiden til.

«La treet være godt, så blir også frukten god». I tråd med teksten har jeg laget meg noen enkle leveregler for å finne det gode i hverdagen; «- Bør ikke andre få vite om det, skal jeg heller ikke gjøre det». Den største fordelen ved snakke sant er ikke moralsk, men praktisk. Da slipper du å slite med å huske hva du har sagt. Skal du ha noe godt å by på, kan du nemlig ikke slurve med råvarene.

Publisert av Bibelleseringen copy 2004 Jan Roar Sekkelsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar