17 februar 2009

Innledning til 2. Mos 6-11, -Møte med tekstene:

2. Mos 6 - 11:
Landeplagene i Egypt er tekster hvor vi kommer nært innpå temaer som tro, vantro, politikk og religion i tillegg til fundmentale spørsmål omkring Guds allmakt, rettferdighet og vårt ansvar som mennesker i forhold til valgene vi må ta. Det er sannelig ikke bare barnemat, selv om historien opplagt hører med til pensum på søndagsskolen.

Som skribent har det vært en utfordring å trenge inn bak selve hovedhandlingen for å se hva tekstene hver for seg bærer i seg. Her er stoff nok til en hel avhandling, så jeg har vært nødt til å velge med pinsett i forhold til de store dybdene som enkelte deler åpenbart inviterer til. Her ligger muligheter for den enkelte til å trekke linjer helt opp til vår tids debatt omkring f.eks stat og kirke.

Betraktningene som følger de neste dagene er skrevet til bibelleseplanen "Logos" som utgis av Bibelleseringen i Norge. For å få fullt utbytte av betraktningene bør du lese gjennom skriftavsnittet, sette deg selv inn i situasjonen og gjøre deg noen refleksjoner selv før du ser gjennom mine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar